Dit recept verzin je niet zelfs dit bestaat natuurlijk,

Je kunt er je eigen draai aan geven door ingrediënten toe te voegen rozijnen zie ik vaak staan,dat wilde ik niet maar wel warme kersen dat leek mij lekker en de  snuf zout die er orgineel in moet laat ik ook achterwege

We gaan voor het traditionele gerecht ...pas op het smaakt hemels en je wilt eigenlijk meer, heel veel meer maar pas op het vult heel erg ,lekker met een kop espresso erbij..

********************Kaiserschmarnn********************

Voor 4 personen

 4 eieren

50 gr. suiker  (2 eetlepels)

125 gr. bloem

125 ml melk

roomboter om te bakken

kersen en poedersuiker is optioneel  ...maar wel lekker

Zet alles neer wat je nodig heb ;

2 schalen een mixer een koekenpan of hapjespan

spatel

omschepspatel of pannenkoeklepel

weegschaal of maatbeker

pannetje om de kersen op te warmen

2 borden

We gaan beginnen ;

eieren splitsen ,schaal voor het eigeel en een aparte kleinere schaal voor de eiwitten

Suiker bij het eigeel en romig kloppen.

Melk   en bloem erbij en goed door mixen.

We gaan nu de eiwitten kloppen en de gardes eerst goed afwassen , want het moet allemaal vetvrij zijn anders kun je kloppen wat  je wil ,de  eiwitten stijven niet op.

Als het mooi opgestijfd is ( je moet bergjes zien in het eiwit ,hoeft geen stijve punt eiwit te zijn )

door het eigeelbeslag spatelen langzaam ...zodat het beslag luchtig blijft.

Boter in de koekenpan en het beslag goudbruin bakken 

Ondertussen de kersen opwarmen.

Is de onderkant bruin ,koek omdraaien ook weer goudbruin laten  bakken en met 2 spatels in stukken snijden



Op het bordje en warme kersen erover en poedersuiker...mmmm hemels lekker