20171226_2-1.jpg

Tiramisu èèn van de lekkerste toetjes 

en ik heb hem gemaakt en nu ook maar even hier plaatsen

Ik heb veel recepten nagekeken ,maar het blijft lastig uitzoeken 

Ik heb mijn eigen draai er aan gegeven omdat ik er niet uit kwam hoeveel je eigenlijk nodig heb .ik wilde een grote schaal en een kleine schaal vullen,dit gerecht is voor 6 personen


Met dit recept werk je met rauwe eieren ,zorg voor een schone omgeving en zorg voor verse eieren

Het is  niet geschikt voor zwangere vrouwen en hele kleine kinderen

Vetvrij ook belangrijk anders krijg je de eiwitten niet stijf geklopt

2 grote schalen voor de eieren te kloppen  en een schaal voor de tiramisu

mixer en een zeef voor de cacao


recept voor 6 personen

anderhalf pak lange vingers

1 kop sterke koffie

2 bakjes of 500 gram mascarpone

5 eieren

3 eetlepels suiker

half borrelglaasje Tia Maria

2 flinke lepels cacaopoeder

 


P1190754.jpg

 Kop sterke koffie maken en die in een diep bord

schudden met de helft van de Tia Maria en een halve lepel suiker

Even laten afkoelen

Ik begin eerst de eieren te splitsen  eiwit in een kom

belangrijk laat er beslist geen eigeel bijkomen

eigeel in andere schaal

De lange vingers doop ik in het koffiemengsel,niet te lang anders breken ze en word het zo zompig

suiker bij het eigeel en schuimig kloppen met de mixer.

We doen de mascarpone erbij eerst door elkaar lepelen ,en dan op een langzame stand  door elkaar  mixen

als het een mooie romige massa is de rest van de Tia Maria er voorzichtig door heen lepelen

Garde koppen goed afwassen ,mag geen vet aan zitten en de eiwitten stijfkloppen

De helft van de eiwitten door het mascarpone mengsel  lepelen ,(het was  bij mij genoeg) je kunt er naar eigen inzicht  meer bij doen

Ik leg een laag mascarpone mengsel over de langer vingers

Daar bovenop komt weer een laag lange vingers die ook in de koffie is gedrenkt 

daarbovenop weer een mascarpone mengsel laag

Voor dat de cacao erover heen gestrooid word ,laat ik het even wat opstijven in de koelkast 

een uur of 4 en dan de cacaopoeder door de zeef  erover heen strooien


En lekker dat ie is!!

 

Van het overgebleven eiwit ,klop er wat suiker  door en poedersuiker ,en de oven in voor een lekkere merenque