Lekkere saus voor bij vis of vlees en kip altijd lekker Met een pepertje lekker pittig ,wil je het liever mild laat het pepertje achterwege.


Zoetzure saus;

2 tenen knoflook

1 ui

1 Spaanse peper

1 rode paprika

2 eetlepels gembersiroop 

2 lepels wijnazijn of rijstazijn

1 klein blikje ananas 

1 klein blikje tomatenpuree

koriander

peper

Wat water als het te dik is

olijfolie om te bakken

lenteuitjes  voor erop


ui peper en knoflook fijn snijden en aanbakken in olijfolie

paprika in blokjes snijden  en in de pan erbij en even mee laten bakken

Tomatenpuree erbij  het ananas sap uit blik, gembersiroop en azijn erbij

peper naar smaak en gedroogde koriander

Laat het aan de kook komen is het te dik ,wat water erbij ,en laat het 20 min . zachtjes garen 

Op het laatst de ananas  erbij en nog even door warmen.

 

op de foto hieronder had ik het gemaakt  met  kabeljauwfilet  en paksoi


Paksoi met kabeljauwfilet in zoetzure saus