Home; zoutarme recepten » dressings en sauzen » Pittige knoflooksaus uit het Midden Oosten

Een pittige knoflooksaus met Harissa  uit het Midden Oosten

Doe het rustig aan met de Harissa zit het er eenmaal in is het niet meer zo maar uit

Je kunt het als dip gebruiken als saus voor bij de shoarma of BBQ.

Supermarkten verkopen harissa en ik denk ook wel in de Oosterse winkels

Eenvoudig en zo klaar;

3 lepels Mayonaise

3 lepels Griekse yoghurt 

4 verse grote tenen knoflook (anders iets meer van de kleine Chinese knoflook)

1 eetlepel verse citroensap

4 kleurenpeper uit de molen

klein theelepeltje Harissa..wil je het niet te scherp een  mespunt 

of een klein stukje Spaanse peper heel fijn gesneden.

Knoflook fijn snipperen ,

en alle ingrediënten door elkaar mengen 

Plaats het in de koelkast , maak de saus een paar uur van te voren ,

kan het allemaal lekker intrekken

20170626_8-1.jpg
19554043_1378068462281319_7529477392236462722_n.jpg
19437514_1378068498947982_8684395037905492491_n.jpg

in sambal zit heel veel zout 9gr a 10gr per 100gr 

In dit product wat ook heel scherp van smaak is zit beduidend minder zout...Om gerechten een pittige smaak te geven kun je ook beter harissa gebruiken