P1020668.jpg

Pesto je kunt ze kopen in potjes ,er zit dan veel zout

vandaag ga ik het zelf maken ,ik doe er wel Parmezaanse kaas door die is zout genoeg

je hoeft niks meer toe te voegen;

plantje basilicum ...daar nemen we de blaadjes van

handje pijnboompitten die we even roosteren 

1 teen knoflook even fijn snijden

stuk Parmezaanse kaas die we raspen

goede zachte olijfolie  +

citroensap

kom met vijzel

In de kom doen we eerst de fijngesneden knoflook

fijn vijzelen tot een massa

Ik doe de blaadjes van de basilicumplant even fijnsnijden voor het de vijzel kom in gaat

dan mee vijzelen met de knoflook tot het bijna een pasta is 

de geroosterde pijnboompitten erbij ook fijn maken

dan een flinke eetlepel van de geraspte kaas erbij

Alles goed vijzelen en dan de olijfolie een paar lepels er langzaam bij gieten

Citroensap op smaak erbij en wat peper ,even goed door lepelen

Kan de ijskast in..wil je  het wat langer bewaren zorg dat het onder olijfolie staat.

P1020665-1.jpg

mijn F.B pag. Zoutarm maar wel lekker, je mag altijd liken

zoutarm2cover-2.png