champignonroomsaus

Het is een makkelijke lekkere saus die heerlijk is bij vlees 

oa biefstuk of varkenshaas

Bij een pasta of witte rijst

 

500 gram witte champignons of kastanje champignons...laatste net iets lekkerder van smaak

1 flinke teen knoflook

1 sjalot

peterselie

50 gr roomboter 

 2 dl runderbouillon

of 0.5 zoutarme runderbouillontablet met kopje water

1 lepel bloem

250 ml slagroom

peper uit de molen

Roomboter laten smelten ,niet bruin laten worden en de sjalot en fijngesneden knoflook langzaam glazig laten worden in de boter.

Champignons in plakjes snijden en bij de boter mee laten bakken heel rustig ,het mag niet bruin worden.

Bloem erbij en even goed doorroeren en mee laten bakken .

 

Slagroom erbij en langzaam roeren .

Peterselie fijn snijden en erbij doen

En als laatst op smaak brengen  met peper uit de molen

En klaar is de champinonroomsaus...zo is het zoutarm ook heel erg lekker

20170415_33.jpg