20151224_3.jpg

Dressings,  als je ze koopt zit er veel zout in .Nu ik dit schrijf is het èèn dag voor kerst morgen een kerst gourmet waar ik voor het eerst zoutarm alles moet klaar maken voor 7 personen

 

Vlees en vis allemaal vers en niet in kant en klaar bakjes..veel snijwerk maar het is dan ook allemaal van goede kwaliteit.

ook salades vers en daar horen wel dressings bij.

Honing mosterd dressing ;

Flinke lepel honing

2 flinke lepels  mosterd

4 a 5 lepels olijfolie

peper uit de molen

Alles goed door elkaar mengen

 

Honing citroen dressing

 

flinke lepel honing

sap van een halve citroen

3 lepels olijfolie

dille en peper uit de molen

Alles weer goed door elkaar mengen

 

Dressing met gestampte pijnboompitten en Balsamicoazijn

3 lepels ongeveer 1 hand pijnboompitten  fijn stampen

oregano

olijfolie 3 lepels 

3 lepels balsamico azijn

klein teentje knoflook 

peterselie

peper uit de molen 

Alles weer  door elkaar mengen 

 

Dressing die ook goed te gebruiken is voor bij vis 

1 uitgeperste sinaasappel

1 halve uitgeperste citroen

2 lepels olijfolie

3 lepels mayonaise

zoutarme tomatenketchup,flinke kneep uit de tube

gemengde peper uit de molen

1 teen knoflook heel fijn gesneden

halve theelepel dille  en flink bieslook

scheutje rum

ook weer door elkaar en je heb een heerlijk dressing ook voor over je salade met vis

of gebakken vis

 

 

 


 van l naar r; dressing met gestampte pijnboompitten ,honing mosterdsaus ,honing citroen dressings

20151224_2.jpg
20151224_4.jpg
20151224_6.jpg

sinaasappel citroen en de rest dressing

20151224_1-1.jpg