Lepetitscrap2.png
Lepetitscrap43.png

Het is augustus 2016

Soms sta ik in de keuken en denk ...wat eten we vandaag??

Iedereen  zal dat wel hebben...maar er zijn nog enkele dingen die ik normaal 

at die ik nu nog steeds niet kan wegkrijgen dat zijn

gekookte aardappels en soep!! 

Aardappelpuree maak je lekker door er knoflook, roomboter, peper  en cremè fraiche door heen te roeren.mm...lekker saus er nog bij van vlees...mmm

Gebakken aardappelen ,uitje meebakken  en Mayonaise erbij, neem zoutarme  Zaanse mayonaise...heerlijk.

 

Aardappelen roosteren in de oven met knoflook en marjoraan ...is heerlijk

Je komt op die manier toch nog wel aan een aardappelgerecht wat lekker is

Dan laten we de gekookte aardappelen wel links liggen.

Ik heb laatst veel verschillende groenten geblancheerd in water met zoutarme groentebouillontablet  ..Ik maakte Gado Gado

De gedachte van al die groente die er even in  getrokken was nam ik eens een lepeltje van die bouillon en die was zo lekker dat ik het in een grote kom deed en lekker heb opgedronken...dus zo kan ik ook een lekkere soep maken...Met veel groente.

Bij sommige recepten zie je wel eens staan ...iets te veel zout gegeten 

en dan de volgende dag geen zout...hoe ik dat doe??

`s Morgens eet ik alleen een schaaltje yoghurt met fruit 

 en tussen de middag een schaal  sla met tomaat gekookt eitje..wat lenteuitjes ..radijs ...verzin het maar olijfolie of notenolie met citroensap een dressing maken 

Of een groente omelet...dan krijg je niks binnen van natrium die alleen op normale wijze ergens in zit...En dat is heel weinig

IK neem vaak zulke dagen ...het is lekker en gezond

 

Hoe het verder gaat???

Met de medicatie en zoutarm dieet ,een redelijk goede bloeddruk

                                     nierfunctie niet verder verslechterd

Daar ben ik blij om ...dyalise wil ik zo ver mogelijk voor me afschuiven .

i.p.v jaarlijkse controles nu halfjaarlijkse controles...

In de winkels merk je nog niet veel dat er minder zout in de producten komt

van vleeswaren kun je eigenlijk alleen maar rosbief eten

In het buitenland is het nog erger ...het Spaanse brood noem ik al zoute stengels..zoutarme vleeswaar bestaat niet,wel blikjes sardientjes zoutarm

Ik eet er veel sla met sardientjes en laat het brood links liggen

verder in de landen rond de Middellandse zee ,veel verse vis

Zie de vakantierecepten...dat mis ik hier weer.

 

 

Er zijn zoveel mensen die zoutarm moeten eten ,hartpatienten ,nierpatienten

en nog wel wat groepen......maar het word tijd dat de voedselindustrie erop in gaat springen

Ik hou van lekker eten ,heb altijd graag gekookt ...nu een ommezwaai gemaakt

naar zoutarm koken..maar er moet wel smaak aan zitten en het lukt me steeds  beter

Heb ik iets gemaakt wat ik echt goed vind smaken ...dan krijgt het hier een plaatsje ...Het begint al een aardige verzameling te worden.

En ik hoop dat anderen er ook wat aan hebben

site word goed bekeken ,daar ligt het niet aan.

Voor nu stop ik er mee...

veel plezier , geniet van alles in het leven 

en begin de dag met  ; "CARPE DIEM"!!

groetjesssssssss van mij .


kokkie.png

jan 2017

jammer genoeg zijn mijn nieren toch verder achteruit gegaan

Mijn glucose is ook veel te hoog op het randje van behandelen

Daar ga ik wat aan doen ;afvallen en koolhydraat beperkt eten

Teveel bijgekomen in periodes dat ik slecht beweeg door kortademigheid en benauwdheid en heb ook een schildklierziekte ...dat helpt ook niet echt

 

Ik ben begonnen met koolhydraat arme recepten tuurlijk ook zoutarm

Iemand die gezond is kan misschien helemaal koolhydraat arm eten en dieet volgen

Maar als je chronische ziek ben ,doe het dan beperkt en eet fruit en tussendoor peulvruchten

Doe het op een gezonde verantwoorde wijze

Ik voel me er goed bij en heb geen honger

Ik houd het bij het weglaten van brood  en pasta`s

die vervang ik door courgettini   (spaghettie van courgette) 

verrassend lekker 

De spirelli snijder is ondertussen aangeschaft  ook voor de wortels

Ik ben er blij 

 

20170119_11.jpg